העפעף הרפוי נוטה במקרה כזה ליפול פנימה (לכיוון העין- entropion) או החוצה לכיוון הלחי (ectropion).
אקטרופיון יכול להתחלק לשתי קבוצות: אקטרופיון שנגרם מריפיון שרירים וקשור בגיל, ואקטרופיון בשל "משיכה" של העפעף החוצה על רקע קיצור העור או צלקת ניתוחית קודמת. בכל המקרים של אקטרופיון ישנה חשיפת יתר של גלגל העין המובילה ליובש עיני, תחושת עקצוץ, אי נוחות ואף כאב, ולרוב מלווה בדמעת רבה ממרכז העפעף ולעיתים גם בהפרשות.
הטיפול השמרני באקטרופיון כולל טיפות ומשחות לסיכוך העין ומניעת יובש וזיהומים. אמצעים אלו הינם אמצעי גישור ואינם פותרים את מהות הבעיה, שכן מטרתם הינה להוריד את עוצמת הסימפטומים ואי הנוחות.
הטיפול המוחלט הינו טיפול ניתוחי להחזרת העפעף למנח התקין. ישנן מספר טכניקות לביצוע הניתוח, וכולן יחסית פשוטות ומהירות. במידה ויש קיצור של העור, יש לעיתים צורך בנטילת שתל עור מאתר אחר בגוף, והשתלתו באיזור העפעף התחתון בשביל "להאריך" את העור ולמנוע את המשיכה של העפעף. הניתוח מבוצע תחת הרדמה מקומית. חומר ההרדמה פועל מיידית ומאלחש את האיזור למשך מספר שעות. ההרדמה מאפשרת מהלך ניתוח ללא כאבים או אי נוחות.
במרפאת ד"ר שי קרן מבוצע ייעוץ ובדיקה קפדנית של העפעפיים התחתונים והעין תוך שימת דגש על מיקום העפעף, רמת הריפיון, מצב העור, סימנים של פגיעה בגלגל העין עצמו ורמת הדמעת.
כמו כן, מבוצע תיאום ציפיות לגבי התוצאה הרצויה האסתטית והתפקודית ובחירת הגישה הניתוחית לאור הפרמטרים השונים שנמדדו. הניתוח מתבצע בחדרי ניתוח מאושרים ע"י משרד הבריאות במוסדות המובילים בארץ.
לאחר הניתוח יינתנו הוראות לגבי הטיפול המומלץ, ותקבע פגישת ביקורת שלאחר ניתוח.