לדמעות תפקיד חשוב בעין האנושית. הן מהוות מקור לחומרי הזנה עבור העין, מהוות חלק ממנגנון ההגנה של העין בסילוק מזיקים, לכלוך וחומרים חיצוניים, חשובות לתהליך הריפוי של העין במקרי פציעה והינן פקטור חשוב מאוד ביכולת לראות טוב ובבירור. לא סתם תכשירים של תחליפי דמעות הם מהנמכרים ביותר בעולם הרפואה.
חוסר בדמעות, שמיוצרות על ידי בלוטה מיוחדת הממוקמת בחלקה החיצוני של העין תחת העפעף העליון, יכול לגרום לגירוי רב, תחושת תסמונת העין היבשה הינה תסמונת שכיחה מאוד, אשר פוגעת בנשים יותר מגברים.
תסמונת זו יכולה להתקיים בכל טווח הגילאים, אם כי שכיח לראותה יותר החל מהעשור החמישי לחיים (גילאי 40+).
גוף זר, ירידה בראיה, הפרשות רבות ואי נוחות. לעיתים המטופל ירגיש דמעת שהינה תגובת יתר כתוצאה מתחושת היובש. יש חשיבות עליונה לבדיקה מקיפה ודקדקנית לגבי המקור ליובש ואופיו ולטיפול מיידי.
במרפאת ד"ר שי קרן תבוצע בדיקה מקיפה ומעמיקה לאבחון המקור ליובש. תשאול מעמיק לגבי תזמון היובש, זמני הופעתו במהלך היום או השנה, תדירותו במצבים שונים ועוצמתו תעזור להכווין לאבחנה הנכונה. בהמשך תבוצע בדיקה של כל מרכיבי תהליך ייצור הדמעות, פיזורו על גבי הקרנית, זמן הישארותו שם וזמן סילוק הדמעות מהעין. תבוצע בדיקה דקדקנית של בלוטת הדמעות והעפעפיים באמצעים שונים.
לאחר מכן יבוצע דיון עם המטופל לגבי ממצאי הבדיקה ודרכי הפעולה השונות. לרוב תחילת הטיפול הינו ע"י תחליפי דמעות, משחות שונות ושינויים בהרגלים. במצבים המשכיים או קשים יותר ניתן להשתמש בטיפולים תרופתיים יותר מתקדמים, בהכנסת פלאגים (פקקים) לאיזור ניקוז הדמעות בשביל להשאירן יותר במגע עם העין, סחיטה של הבלוטות המפרישות ובטיפולים נוספים.
רוב הטיפולים הם מרפאתיים ונדיר שיש צורך בהתערבות ניתוחית במקרים כאלו למעט מטופלים להם יש חוסר סגירה מספקת של העין בשל חולשה או שיתוק של עצב הפציאלי (ראה ערך שיתוק עצב הפנים).